Bodinrocker – Roller Coaster Ride

Bodinrocker’ is het pseudoniem waar de Zweedse singer-songwriter Anders Bodin uit Göteborg zich achter verschuilt. Zijn muziek bestaat uit naar pop knipogende rockliedjes die meestal vlot in het gehoor liggende deuntjes opleveren. Er zit een nieuw volwaardig album aan te komen van ‘Bodinrocker’ dat begin 2018 onder de titel “Eye To Eye” zal verschijnen.

Als voorsmaakjes heeft hij intussen al twee singeltjes uit dat album op de markt gebracht met eerst in april 2017 het nummer “Vacation” en nu “Roller Coaster Ride” dat eigenlijk een minialbum is met vier nummers waaronder ook weer “Vacation”, aangevuld met de songs “Space” en “Long Way Round”. De vier tracks werden door Anders Bolin gecomponeerd in een hecht samenwerkingsverband met tekstschrijver Jan Leentjes die vanuit zijn Nederlandse thuisbasis in Sommelsdijk, Zuid-Holland werkt.

De song “Roller Coaster Ride” is dus eerder een poprocknummer, terwijl iedere muziekliefhebber bij het horen van “Vacation” meteen zal denken aan de typisch beukende sound van de Britse rockgroep ‘Status Quo’. Het was trouwens tijdens een optreden van die groep in 1984 in Stockholm dat de toen 12-jarige Anders Bodin geïnspireerd raakte en besloot om zelf ook muziek in deze stijl te gaan maken.

Die ‘Status Quo’-sound is trouwens ook goed hoorbaar bij de derde track “Space”, terwijl afsluiter “Long Way Round” meer refereert naar de seventies glam rock van Britse bands als ‘The Sweet’ and ‘Slade’. Tot slot nog even vermelden wie de muzikanten waren tijdens de studio-opname van deze vier songs: Anders Bodin zingt en speelt op gitaar, Stefan Deland is de bassist en Klas Anderhell de drummer, terwijl Lars Ekberg op piano en orgel speelt en ook de taak als producer van deze plaat voor zijn rekening heeft genomen.

(valsam)
“After the release of the song ‘Vacation’ as the first single taken from the upcoming 2018-album ‘Eye To Eye’ from Swedish rockband ‘Bodinrocker’, now frontman Anders Bodin gave us a second single in the form of the ep ‘Roller Coaster Ride’. The goal to make us curious about their new album has been achieved, that is for sure.“

– www.rootstime.be