Bodinrocker – Eye To Eye

​Het album ‘Eye To Eye’ is de gloednieuwe release voor de Zweedse Anders Bodin  a.k.a. Bodinrocker. En die band bestaat nog steeds uit Lars Ekberg (keys), Stefan Deland (bas) en drummer Klas Anderhell. Bodinrocker staat bekend om zijn ongecompliceerde rock, gecombineerd met smakelijke gitaarriffs met kristalheldere melodieën. Dit nieuwe album werd opgenomen op verschillende plaatsen in Göteborg en is gecoproduceerd door Anders Bodin en Lars Ekberg. Er zijn ook gastoptredens van zijn neef Gabriel Ekberg op gitaar, Hasse Johnzon op slide-gitaar en mandoline én singer-songwriter Mårten Lärka als achtergrondzangeres.
‘Eye To Eye’ is een divers en dynamisch album in het klassieke rockdomein. Productiegewijs en muzikaal gezien is dit waarschijnlijk het beste Bodinrocker-album tot nu toe. En net zoals zijn vorige albums kan het gevoel voor melodie als het belangrijkste wapen worden gezien.
De boogierocker ‘Vacation’ mag de dans openen. Het met heavy gitaarriffs overgoten en meerstemmige ‘Brown Bear’ kleemt meteen ook heel wat airplay. Het nummer is gebaseerd op het verhaal over hoe Bodins overgrootvader oog in oog kwam te staan ​​met een bruine wilde beer. De legende vertelt hier dat de man de beer met zijn blote handen heeft gedood. In dezelfde muzikale context spijkert zich ook de moderne popsong ‘My Way’. Hou het simpel blijkt de leuze te zijn voor de Göteborgse Bodinrocker. Want ook het vrolijke ‘Got No Time’ gaat er gezwind lekker in. Van een andere artisticiteit is dan weer het akoestische ‘Lazy Day’ en divergeert met de rockriffs uit ‘Roller Coaster Ride’. In de track ‘New Sweden’ accorderen ze de intensiteit met een paar graden. Maar in het swingende en meerstemmige ‘That Old Twelve-Bar’ bewandelen ze de klassieke seventies rockweg. Ze plaveiden ze ook een weg doorheen het overheersende ‘Can’t Live Without It’ en het hoogoplopende ‘Life Ain’t Fair’. Knap!
Bodin’s interesse in muziek begon toen hij opgroeide in het kleine dorpje Hallen in Jämtland, in het midden van Zweden. Hij begon gitaar te spelen en liedjes te schrijven op de leeftijd van tien. Keep on rocking’
 
Philip Verhaege (4 ½)
​Keep it simple turns out to be the slogan for the Göteborg Bodinrocker. The release ‘Eye To Eye’ is a diverse and dynamic album in the classic rock domain. Productionwise and musically this is probably the best Bodinrocker album so far. And like his previous albums, sense of melody can be seen as the key weapon. Bodinrock is known for his straightforward rock, combining tasty guitar riffs with crystal clear melodies.