Bodinrocker – Eye To Eye

In zijn thuisland Zweden is Anders Boden voornamelijk bekend onder zijn alias “Bodinrocker”. Vorig jaar bracht hij nog zijn EP “Roller Coaster Ride” uit en alle logica volgend is er nu het vervolg in de vorm van een full CD met als titel “Eye To Eye”. Op dit album vinden we ook twee van de tracks terug die op de EP stonden, met name openingstrack “Vacation” en “Roller Coaster Ride” die op de EP de debatten opende.

Ook voor Anders Bodin lijkt erop of hij toe is aan vakantie, althans dat zingt hij met de opener “Vacation”. Een leuke binnenkomer en zoals verwacht volledig in de sfeer van Alan Lancaster en Francis Rossi hun opgerichte Status Quo. Het is ook daar dat Bodinrocker de mosterd kwam te halen. Met de intro die er aan vooraf gaat lijkt het wel of het daaropvolgende “Brown Bear” live is opgenomen in de Zweedse bossen. Een link ook naar de redneck rock van Ted ‘Motormouth’ Nugent uit de 70-tiger jaren. Trouwens het ganse repertoire van Bondinrocker helt over naar die era uit de muziekgeschiedenis.

Met nummers het rockende “Got No Time” neemt Bodin wat gas terug op het akoestische “Lazy Day” en ook op “New Sweden” gaat het nog enigszins laid-back. Door ons terug te nemen in de tijd en onze nostalgische noot te raken getuigt dit album van een zekere onschuldige charme en daar hoort het afsluitende ” Life Ain’t Fair” meer dan bij.

http://www.rootsville.eu/2018%20album%20reports/reports/bodinrocker.html