Bodinrocker – Eye To Eye

Anders Bodin hymlar inte med influenserna. Skivans startriff är Rainbow och “All night long” upp i dagen och så när låten “Brown Bear” kommer igång osar det rejält av 70-talets Status Quo. Men någon fuskare är inte göteborgske Bodinrocker. Med en text om hur en släkting en gång dödade en björn med sina bara händer skapar Bodin orginalitet. Sedan kommer låtar om bland annat vardag och helg (Got not time, Lazy day), samt ett rent utvandrardrama (New Sweden), medan “Roller Coaster Ride” är vad det låter som. På sin Facebooksida namnger Bodin så skilda akter som Neil Young, Whitesnake och Belle and Sebastian bland sina influenser och jodå, nog kan man höra dem alla på var sitt håll. Att bandet delar rytmsektion med Sven-Ingvars gör sedan sitt till för att skapa ett svåremotståndligt sväng. En sak till: Bodin verkar hålla med mig om hur jäkligt konstigt det är att inte fler spelar boogie i Status Quo-skolan. Varför spelar inte fler sådant?

Daniel Reichberg