Bodinrocker – Roller Coaster Ride

Anders Bodin is een gitarist/zanger uit het Zweedse Gothenburg. Hoewel hij nog maar 33 jaar oud is houdt hij van classic rock met invloeden uit de jaren 1970. In 2006 debuteert hij met het album ‘Hall Of Flames’, in 2010 volgt ‘Mysterious Man’ en in 2014 ‘Rock It The Right Way’. Het materiaal voor deze EP schrijft hij samen met Marten Larka en de Nederlander Jan Leentjes. Het is een voorproefje voor het binnenkort te verschijnen ‘Eye To Eye’. De muziek van Bodin situeert zich in de Aldult Oriented Rock. ‘Roller Coaster Ride’, de opener, is frisse poprock. In ‘Vacation’ hoor je duidelijk Bodins liefde voor de band Status Quo, terwijl in ‘Space’ heel wat Beatles invloeden doordringen. Afsluiter ‘Long Way Home’ is een stevig stukje classic rock. Niets nieuws, maar gewoon degelijk gebrachte rock om niet teveel bij na te denken en plezier te hebben.

It’s nothing new, but good classic rock for fans of Status Quo and poprock lovers.

Peter Jacobs (3 ½)

http://www.keysandchords.com/album-review-blog/bodinrocker-roller-coaster-ride-ep