Bodinrocker – Eye To Eye

De Zweedse rockmuzikant Anders Bodin is de frontman van de formatie ‘Bodinrocker’ die met het album “Eye To Eye” aan de release van hun vierde studioplaat zijn toegekomen. Recht-voor-de-raap rock’n’roll kenmerkt de muziek die hij samen met zijn vriend en co-songschrijver Jan Leentjes uit Nederland voor de albums van ‘Bodinrocker’ componeert.

Deze nieuwe plaat werd in Gotenburg aka ‘Göteborg’ opgenomen met Anders Bodin en pianist Lars Ekberg aan de knoppen als producers. Naast beide heren zijn bassist Stefan Deland en drummer Klas Anderhell de overige kernleden van deze Zweedse band. Verder duiken er ook nog een aantal Zweedse gastmuzikanten op die in de opnamestudio aan één of andere song zijn komen meewerken.

Dat ‘Bodinrocker’ niet vies is om af en toe een leuke gitaarriff te ontlenen aan hun sinds een optreden in Stockholm in 1984 als grote voorbeeld fungerende rockformatie ‘Status Quo’, blijkt al meteen bij het begin van de openingstrack en eerste single “Vacation”. De dynamiek blijft nadien afstralen van de muziek die de band op dit album brengt, o.a. in de nummers “My Way”, “Got No Time”, tweede single “Roller Coaster Ride” (zie video) en de swingende slotsong “Life Ain’t Fair”.

De bluesrocker “Brown Bear” verhaalt over een echt gebeurd verhaal in de familie van Anders Bodin, met name toen zijn overgrootvader in de bossen oog in oog (zie albumtitel “Eye To Eye”) kwam te staan met een bruine beer en hem volgens de overlevering met blote handen heeft gedood. Ook het aan ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ schatplichtige nummer “New Sweden” is gebaseerd op historische gebeurtenissen toen het zo geheten ‘New Sweden’ nog een Zweedse kolonie was in Noord-Amerika.

Als ambulancier wordt Anders Bodin in het dagelijks leven vaak geconfronteerd met vreselijke beelden en hij beweert zelf dat hij zich daar kan van losmaken dankzij de muziek die hij met zijn groep brengt. Daar kunnen we ons best iets bij voorstellen, want het verschil tussen al die dagdagelijkse ellende en de dolle pret die de band op een podium kan maken, lijkt ons emotioneel zeer uiteenlopend te zijn.

(valsam)
“Straightforward catchy rock songs are the trademark of the Swedish band ‘Bodinrocker’, as can be heard on their 4th album ‘Eye To Eye’. In the style of their own big idols ‘Status Quo’, this quartet enjoys to deliver fun and pleasure to all those who are attending their live shows.“ – www.rootstime.be

https://rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/OKT1/CD47.html